Wat is Pickleball

Pickleball virus

Het Pickleball virus heeft ook Nederland bereikt. Het is eenvoudiger en toegankelijker dan tennis, goedkoper dan padel en leuker dan andere racketsporten!

Pickleball is een combinatie van badminton, tafeltennis en tennis. Het veld is een stuk kleiner dan een tennisveld en heeft ongeveer de omvang van een badmintonveld. De bal is qua afmetingen gelijk aan een tennisbal maar is van plastic en bevat gaten. Het net is wat kleiner dan een tennisnet en het racket, paddle genoemd, bevat geen snaren maar is hard en gemaakt van hout of carbon.

Populair

Pickleball is enorm populair in verschillende landen en dan met name Amerika. De sport wordt beoefend door meer dan 5 miljoen spelers in Amerika en groeit hard!

Hoewel de sport dus lijkt op tennis en pickleball zijn er belangrijke verschillen wat ook tegelijk de reden is dat de sport zo hard groeit. De snelheid van de bal is ongeveer een derde van een tennisbal. De baan is ongeveer een derde van een tennisbaan. En de ‘’paddle’’ heeft in tegenstelling tot een tennisracket geen snaren, waardoor je de bal makkelijker kunt slaan. Deze combinatie maakt de sport extreem toegankelijk en iedereen kan direct beginnen. Waar je bij tennis eigenlijk jong moet beginnen om de techniek onder de knie te krijgen en de bal fatsoenlijk over het net te krijgen, kan je met pickleball zonder achtergrond direct een leuk potje spelen.